افزایش 5 برابر بهره مالکانه اثری در سودآوری سنگآهنیها ندارد
مرتضی علی اکبری معاون مالی توسعه معادن و فلزات در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در رابطه با افزایش 5 برابری بهره مالکانه معادن در لایحه بودجه 92 و اثر منفی آن در روند نزولی امروز شاخص بورس و شرکت های معدنی اظهار داشت: در این موضوع چند نکته وجود دارد. اول اینکه این بهره فقط مربوط به شرکتهای سنگ آهنی نیست و شامل همه شرکت های تولید کننده سیمان، گچ ، آلومینیوم ، سنگ ساختمان ، مس و غیره است که حجم قابل توجهی را در بر گرفته اند.
وی ادامه داد: دوما" موضوع افزایش بهره مالکانه هر ساله در همین مقاطع مطرح شده و با توجه به سوابق موجود، این موضوع با در نظر گرفتن سایر بخش ها ، اثر چندانی در سودآوری شرکت های تولید کننده سنگ آهن حاضر در بورس ندارد.
وی در برابر این سئوال که با توجه به نامشخص بودن آینده طرح افزایش 5 برابری بهره مالکانه معادن در بودجه ، آیا شرکت های معدنی می توانند تا زمان نهایی شدن این موضوع درخواست توقف نماد معاملاتی بدهند یا خیر؟ توضیح داد: واقعیت این است که با توجه به اثر اندک این موضوع در سودآوری شرکتهای سنگ آهنی و همچنین نامشخص بودن جزِییات آن ، دلیلی برای توقف نماد این دسته شرکت ها وجود ندارد.
علی اکبری با بیان اینکه سهامداران حقوقی قطعا" از شرکتهای سنگ آهنی حمایت می کنند گفت: به سهامداران توصیه می شود در این مقطع از رفتارهای هیجانی و اقدام به فروش سهام پرهیز کنند، چون با توجه به همه جوانب و ظرفیت های شرکت های معدنی، شرایط کنونی فرصتی برای خرید سهام شرکت های معدنی و سنگ آهنی است.
به گزارش خفارس، موضوع بهره مالکانه معادن مخصوصا" سنگ آهنیها همواره یکی از مسائل چالش زا و پرابهام برای شرکتهای معدنی و فلزی حاضر در بورس بوده و به افزایش ریسک این دو صنعت انجامیده است.
این موضوع در شرایطی چند سال اخیر موجب سردرگمی و ضرر سهامداران و ریزش شاخص بورس شده که با مشخص شدن پیش بینی درآمد 600 میلیارد تومانی از حق انتفاع پروانه بهرهبرداری از معادن در لایحه بودجه سال آینده ( که نسبت به 120 میلیارد تومان لایحه بودجه سالجاری ، 5 برابر بیشتر است)، سهام شرکتهای سنگ اهنی، سهامداران عمده این شرکتها و برخی فلزی ها با کاهش قیمت سهام مواجه شدند.
براساس این گزارش، بررسیها از معاملات یک ساعت اول معاملات امروز بورس نشان می دهد اعلام خبر افزایش 5 برابری بهره مالکانه معادن در لایحه بودجه سال آینده موجب افت تا 4 درصدی قیمت سهام دو قلوهای معدنی یعنی گل گهر و چادرملو و سهامداران حقوقی و عمده از جمله سرمایه گذاری امید شده است. همچنین به دلیل ارتباط این موضوع با شرکت های حاضر در صنعت فلزی،موجب کاهش قیمت سهام شرکت های فولاد مبارکه ، ملی مس ، فولاد آلیاژی و برخی دیگر شده است.
در این میان به دلیل احتمال معامله بلوک 50.5 درصدی فولاد خوزستان در روز جاری، سهام این شرکت با افزایش قیمت 4 درصدی در حال داد و ستد است.
به این ترتیب در نتیجه اثر منفی 69 و 63 واحدی دوشرکت گل گهر و چادرملو و همچنین نقش 52 تا 11 واحدی سرمایه گذاری امید، فولادمبارکه، ملی مس، سرمایه گذاری توسعه ملی و فولاد آلیاژی ایران ،شاخص بورس در یک ساعت اول معاملات با ریزش 215 واحدی مواجه شده و به رقم 37 هزار و 595 نزول کرده است.
نظرات شما عزیزان:
محمد 
ساعت22:48---16 ارديبهشت 1392
با سلام خدمت استاد خوبم.
مطالب مفیدی بود آقای تیموری قرار بود به سمت سرمایه گذاری در بورس برید اگه این امر محقق شده من را هم یاری کنید تا سرمایه گذاری کنم.
آقای تیموری کدکارگزای را باید ازکجا بگیرم در قزوین؟